Interview op Boekenbijlage

De mooie website Boekenbijlage heeft op de grens  van 2016 en 2017 een leuk interview geplaatst, waarin ik praat over de Haarlem Trilogie en Frits van Halen. Uiteraard kom je ook meer te weten over mij!

Deel van het interview

Hoe is je hoofdpersoon Frits Halen ontstaan? Is hij gebaseerd op iemand?

Frits Halen is niet mijn alter ego, maar staat ook weer niet helemaal los van mij. Zijn persoon is ontstaan in het denkproces om een figuur te creĆ«ren die mij in de gelegenheid stelt veel ervaringen door die ene persoon te laten opdoen. Ook wilde ik nu eens niet de doorlopend dronken politie-inspecteur of de aan lagerwal geraakte journalist als hoofdpersoon, maar een onverdachte lokaal bestuurder. Iemand die het grootste deel van het werk in de anonimiteit verricht en soms in de openbaarheid verschijnt met maar een heel klein stukje van dat dagelijkse werk. Dat gaf me de kans iets meer over dat werk te vertellen, omdat ik het beeld wil bestrijden dat politici alleen maar bestaan om hun eigen zakken te vullen…

Bekijk het hele interview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *